sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pikku piraatti

Johannes 4v. toivoi syntymäpäivilleen merirorosvokakun. Sitä saa mitä tilaa ja huh, että oli hienot kemut. Johanneksen isi oli tehnyt isoista pahvilaatikoista ym.valtavan merirosvolaivan keskelle olohuonetta. Siinä riitti leikkiä koko lastenkemujen ajan. :)



 Pikku piraatin ponteva puhallus :)


Aarrearkun kultasaalis.


Ristiäiskakku ja tennarit

Ystävästäni tuli pienen Oliver-pojan kummitäti ja tein ristiäisiin kakun lahjana kummitädiltä. Sokerimassasta tehnyt tennarit olivat ensimmäiseni, mielenkiintoinen projekti. Eiköhän näitä tossuja tule tehtyä vielä jatkossakin ja onhan noita muitakin malleja olemassa. Kokeiltavaa riittää. :)



Retrokakkuja

Tein ystäväni 40v. kemuihin (sankarin persoonaan sopivan värisiä) kakkuja. Lopputulos ei isossa kakussa kyllä miellyttänyt itseäni, eteenkään, kun sen kanssa riitti vaikeuksia. Mutta maku oli pääasia ja jopa täytekakuista tykkäämättömät hakivat lisää. Suklaa-valkosuklaamousset rules. :)




lauantai 14. tammikuuta 2012

Merirosvokakku

Ystävän pojat täyttivät viisi vuotta ja juhlien teemana oli merirosvot. Normaali täytekakku, koristeet sokerimassaa. Osa koristeista pääsi vähän lörvähtämään, kun olivat liian pitkään kermaa vasten ennen tarjoilua (ja kestivät lumisia töyssyisiä teitä melkein tunnin matkan). Ensi kerralla kakun viimeistely saa odottaa lähemmäs h-hetkeä.


Suklaamuffinssit

Perjantai-iltapäivän ylläriherkuksi leivottiin isomman neidin kanssa mokkaleivos-muffinsseja ja maistuivat "melko" mainiosti - etenkin jääkiekkoa pelanneille miehille (isolle ja pienelle). :)


keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Uusi versio Baileys-juustokakun koristelusta

Harrin nimipäivillä herkuteltiin tälläkin. Olisin halunnut keskelle suklaapitsirullia, mutta en onnistunut tekemään niitä, vaikka raivopäisesti yritin. ;) Nyt on ohje niiden tekemiseen selvitetty, ensi kerralla uusi yritys. :D

Loistava ohje kinuskikissalta, irish dream-juustokakku.

Elämäni ensimmäinen voileipäkakku ;)

Loppiaiseksi tilattu Harrinpäivän-voileipäkakku oli todellinen haaste. En ollut ennen tehnyt perinteistä voileipäkakkua, mutta nyt olen! Maku oli kuulemma ollut kohdillaan ja nimipäiväsankari oli tyytyväinen. :)


Suklaakakku ja sitruunainen vadelmajuustokakku

Äitini syntymäpäiville tein kolme kakkua. Nigellan suklaakakku oli iso ja komea, onnistuikin hyvin. Juustokakut (mustaherukkajuustokakku ja sitruunainen vadelmajuustokakku) olivat uusia kokeiluversioita ja onnistuivat myös. Itse pidin erityisesti tuosta alemmassa kuvassa olevasta sitruunaisesta vadelmajuustokakusta, lienee uusi suosikkini juustokakuista. :)